logo_tempsbanyeres

L’observatori de Banyeres del Penedès és trasllada

L’any 2008 vaig començar les observacions meteorològiques a Banyeres del Penedès amb un observatori meteorològic al Carrer Pau Casals, al centre del poble de Banyeres, a casa dels pares.

Des del passat 1 de maig del 2024 les dades meteorològiques les recullo des d’una nova ubicació al mateix poble de Banyeres del Penedès, a l’Avinguda Catalunya, en la que serà la meva primera residència a partir d’ara.

Com que el moviment de l’observatori és de poc més de 400 metres en línia recta, he considerat continuar amb la sèrie de dades que vaig iniciar l’any 2008, per tant, tindre en compte dades mitjanes i rècords des d’aleshores i sense iniciar una nova sèrie de dades.

Ubicació i instal·lació

Segons dades de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, es troba a una altitud de 150 metres sobre el nivell del mar.

Per recollir les dades s’utilitza l’estació meteorològica Davis Vantage Pro Plus. Aquesta és una estació amb dades d’alta qualitat i que ens ofereix dades de temperatura, humitat, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent, pluja i radiació solar.

L’estació està instal·lada en un mastil de 5 metres sobre el nivell del terra, sense obstacles que puguin interferir en la correcta lectura de les dades.

A més, disposem d’un pluviòmetre manual Hellmann de 120 litres per comparar, i corregir si fos el cas, les dades de pluja de l’estació automàtica.

observatori_banyeres_penedes
Instal·lació de l’observatori meteorològic de Banyeres del Penedès a l’Avinguda Catalunya, operatiu des de l’1 de maig de 2024.

Loading

Comparteix:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio