logo_tempsbanyeres

L'observatori

L’estació meteorològica de Banyeres del Penedès es troba instal·lada des del maig de 2024 a l’Avinguda Catalunya. Des de 2008 fins aleshores, vam recollir dades des del Carrer Pau Casals.

Les dades es recullen amb una estació meteorològica DAVIS Vantage Pro Plus que envia les dades a un ordinador que les processa amb el software Cumulus.
Aquest software s’encarrega posteriorment d’enviar les dades les 24 hores del dia sense interrupció a la xarxa. Les dades de l’observatori es poden consultar pràcticament en directe en aquesta mateixa pàgina web i en d’altres pàgines on col·laborem enviant les dades.

Adreça

Avinguda Catalunya 104
43711 Banyeres del Penedès, Catalunya
41° 16′ 30″N 1° 34′ 48″ E
150 msnm

observatori_banyeres_penedes

La instal·lació

L’observatori meteorològic de Banyeres del Penedès es troba instal·lat en un jardí entre cases adossades a l’Avinguda Catalunya de Banyeres del Penedès. S’utilitza l’estació meteorològica automàtica DAVIS Vantage Pro Plus per la recollida de dades i un pluviòmetre Hellmann de 120 litres manual per comparar les dades de pluja amb l’estació automàtica.

L’estació es troba instal·lada en un mastil a 15 metres de l’edifici més pròxim i sense obstacles que puguin interferir en la lectura correcta de les dades.

El sensor de temperatura i humitat, de radiació solar i el pluviòmetre es trobem a 5 metres sobre del nivell del terra. L’anemòmetre es troba a 5,5 metres sobre el nivell del terra.

Auditoria

auditoria_cmi

Catalunya Meteo Info (CMI)

L’observatori de Banyeres del Penedès ha obtingut l’auditoria de la xarxa d’estacions Catalunya Meteo Info (CMI) amb els sensors homologats de temperatura, humitat i precipitació.

Banyeres del Penedès

El municipi de Banyeres del Penedès és situat a la part central de la comarca del Baix Penedès, a la depressió penedesenca i limita al N amb Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys, a l’E amb l’Arboç, al S limita per un punt amb Castellet i la Gornal (Alt Penedès), amb Bellvei per una estreta franja i amb Santa Oliva, al SW amb Albinyana, a l’W amb l’enclavament de l’Albonar (Santa Oliva) i al NW amb la Bisbal del Penedès. El terreny és suaument ondulat amb inclinació en sentit NE-SW, la mateixa que segueix la riera de Banyeres. A ponent, el límit del terme és marcat pel torrent del Papiolet. El sòl es gairebé del tot constituït per formacions diluvials, amb excepció d’alguns punts més enlairats, com el puig de Banyeres (172 m), on aflora el miocè.

banyeres.foto2
Scroll al inicio